Pre-Order Buku Berkaitan Isteri-Isteri Nabi Oleh Dr. Rozaimi!

Judul: Ummahat Al-Mu’minin: Mengenali Para Isteri Rasulullah ﷺ
Penulis: Prof. Madya Dr. Muhamad Rozaimi bin Ramle
Penerbit: The Sunnah Press Sdn. Bhd.
ISBN: 978-967-1910-0-9
Muka Surat: 284 m/s (Soft Cover)

يَـٰنِسَآءَ ٱلنَّبِىِّ لَسۡتُنَّ ڪَأَحَدٍ۬ مِّنَ ٱلنِّسَآءِۚ إِنِ ٱتَّقَيۡتُنَّ فَلَا تَخۡضَعۡنَ بِٱلۡقَوۡلِ فَيَطۡمَعَ ٱلَّذِى فِى قَلۡبِهِۦ مَرَضٌ۬ وَقُلۡنَ قَوۡلاً۬ مَّعۡرُوفً۬ا (٣٢)
Wahai isteri-isteri Nabi, kamu semua bukanlah seperti mana-mana perempuan yang lain kalau kamu tetap bertakwa. Oleh itu janganlah kamu berkata-kata dengan lembut manja (semasa bercakap dengan lelaki asing) kerana yang demikian boleh menimbulkan keinginan orang yang ada penyakit dalam hatinya (menaruh tujuan buruk kepada kamu) dan sebaliknya berkatalah dengan kata-kata yang baik (sesuai dan sopan). (32)

وَقَرۡنَ فِى بُيُوتِكُنَّ وَلَا تَبَرَّجۡنَ تَبَرُّجَ ٱلۡجَـٰهِلِيَّةِ ٱلۡأُولَىٰۖ وَأَقِمۡنَ ٱلصَّلَوٰةَ وَءَاتِينَ ٱلزَّڪَوٰةَ وَأَطِعۡنَ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُۚ ۥۤ إِنَّمَا يُرِيدُ ٱللَّهُ لِيُذۡهِبَ عَنڪُمُ ٱلرِّجۡسَ أَهۡلَ ٱلۡبَيۡتِ وَيُطَهِّرَكُمۡ تَطۡهِيرً۬ا (٣٣)
Dan hendaklah kamu tetap diam di rumah kamu serta janganlah kamu mendedahkan diri seperti yang dilakukan oleh orang-orang Jahiliah zaman dahulu dan dirikanlah sembahyang serta berilah zakat dan taatlah kamu kepada Allah dan RasulNya. Sesungguhnya Allah (perintahkan kamu dengan semuanya itu) hanyalah kerana hendak menghapuskan perkara-perkara yang mencemarkan diri kamu wahai “AhlulBait” dan hendak membersihkan kamu sebersih-bersihnya (dari segala perkara yang keji). (33)
[Al-Ahzab: 32-33].

Sudah pasti kita mahu mengenali isteri-isteri Nabi s.a.w.

Setiap seorang mempunyai karakter tersendiri.

Khadijah r.a, isteri yang mendokong Nabi s.a.w sejak awal hingga meninggalnya Khadijah r.a. Walau tiada satu hadis pun Khadijah r.a riwayatkan tetapi pengorbanannya kekal di memori umat sepanjang zaman.

Aishah r.a terkenal sebagai wanita muda yang sangat faqih dan sangat outspoken. Riwayat-riwayat beliau membetulkan pendapat para sahabat menunjukkan kehebatan ilmu beliau.

Zainab pula digelar sebagai Ummul Masaakiin, iaitu ibu orang-orang miskin kerana suka membantu orang miskin.

Isteri-isteri baginda lahir daripada pelbagai latar belakang. Pastinya elok dikenali agar menjadi pedoman kita semua.

Harga: RM35
Kos pos:
Semenanjung RM9
Sabah/Sarawak RM14

Order sekarang –> www.wasap.my/60132506391/pre-order+Ummahatul+Mukminin

*Ini adalah pre-order. Buku akan mula diposkan kepada pembeli hujung bulan Februari .